lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mä vaan ihan äkkiä teen... osa 84372

Tänä aamuna iski taas perinteinen "mä vaan ihan äkkiä teen" askartelumoodi. Pikkusolulla ei oo kunnon käsineitä. Oon pitäny sillä niitä äitiyspakkauksen tumppuja, ja sen lisäks käsiä haalarin hihoissa sisällä. Pari kertaa ulkoilun jälkeen kädet on kuitenkin olleet tosi kylmät. Erityisesti nyt kun on ollut tuulista keliä. Ajattelin siis tehdä lämpimämmät käsineet, osittain uusien talvihanskojen innoittamana.

Koitin eilen piirtää pikkusolun kättä malliksi paperille. Ei todellakaan onnistunu. Ei yksvuotiaan käsi pysy hetkeekään paikallaan, varsinkaan jos ympärillä hyörii kynän kanssa. Eikä se tajua vielä, jos pyytää pitämään kättä paikallaan paperin päällä... Yritystä oli, mutta tulokset oli kovin heikkoja. Mulla ei oo mitään sormivärejä ja en nyt vaan jaksanut alkaa millään mustikalla sotkea. Painamalla ois ehkä saanu kädenkuvan paperiin, mutta toisaalta sit niitä käpäliä ois ollu vaikka missä. Koitin näistä nyt sit jotenkin arvioida kintaiden kokoa... Ja piirsin jonkinlaiset kaavatkin (jotka tosin menee heti kohta uusiksi). Uskaltaiskohan käden piirtämistä kokeilla nyt kun pikkusolu nukkuu?


Tää oli juurikin taas perinteinen äkkiä projekti. En todellakaan tehnyt äkkiä. Meni toista tuntia hiki päässä ommellessa, purkaessa ja uudelleen kankaita leikatessa. Tarkotus oli tehdä ruskeasta pallokuosista koko kintaat, mutta se loppu toisella yrittämällä kesken. Laitoin sitten leppiskankaan jämää kämmeniin. Ihan kiva, saa pikkusolu sitten vaikka laskea niitä leppiksiä kädessänsä tai jotain. Tässä on kans hyvä keino päästä eroon ylimääräsista pul kankaan jämistä. Tosin, yllättävän isoja paloja näihinkin sit kuitenkin tarvii. 


Netistä googlettamalla löytyy useampiakin omatekoisia hanskoja, mutta ihan oman pään järkeilyn tuotoksia nämä on. Hain vahvistuksen muiden tekeleistä. Täytyy myöntää, että kun kiire taas oli niin ei ihan priimaa tullut, mutta ens kerralla osaan muokata kaavaa ehkä helpommin ommeltavaksi. Näistä tuli ehkä vähän naftit kooltaan, mutta toisaalta, ompahan käyttöön sopivat just nyt heti. Pikkusolu vaan ei osaa laittaa peukkua haralleen, niin, että se osuis tonne omaan koloonsa. Täytyy vähän harjotella vielä. Resoria ompelin hiki päässä kiinni, saumurilla ei ole ihan helpoin tehtävä noin pientä ympyrää surautella. Eniveis, on nää varmaan lämpimämmät kun ne äp tumput. Sisäpuoli on mikrofleeceä, sekin vaippajämiä.


Mikrofleeceosa meni ekalla yrittämällä suunnilleen kohdalleen, mutta kuoriosan jouduin tekeen pariin kertaan. Sen pitää olla todella paljon isompi kun sisäosan. Seuraaviin tumppuihin lisään myös vähän leveyttä, niin on helpompi sekä ommella että pukea. Ehkä. Mä olin jo päättäny, että en tilaa enää pul kankaita, mutta näiden jälkeen alko taas nettisivujen selailu. Katotaan nyt kuitenkin eka, josko tuolta palalaarista löytyis riittävästi materiaalia seuraaviinkin projekteihin. Nepparit vois vielä virittää vaikka noihin resoreihin niin sais nää yhteen sit kun ei oo kädessä. Ei tarttis sit paria haeskella jos on kiinni toisissaan.

3 kommenttia:

  1. No perskules, taas sää inspiroit mua. Mulla on viälä se vaippaki tekemäti ja nyt tarttis tehrä Koolle kurahanskat. Se on käyttäny semmosia äSsän vanhoja, mut ko ne vuataa saumoista ni aina on sisemmät käsineet märkänä.

    VastaaPoista
  2. Mä kyllä luulen, että nääkin vuotaa saumoista. Pitäs varmaan askarrella villanen sisäosa niin ois lämmin vaikka ois märkä. Tai näihin ehkä vois sit käyttää sitä saumateippiä tms, jos haluu ihan vedenpitävät.

    VastaaPoista
  3. Sitä saumateippiä aattelinki just niihin hanskoihin testata. Mää oon lanoliinittanu parit villahanskat, aattelin käyttää niitä kurahanskojen alla. Jos vaikka tännään testais niitä, ompelemmaan en varmaan kerkee ko tullee viaraita. :-)

    VastaaPoista