sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pehmeä lasku

Tässä nyt on koitettu kotiutua reissusta parhaamme mukaan. Väsy on painanut, joten illat on ennemmin mennyt vaaka-asennossa tuubaa tuutista katsellen kuin käsitöitä tehden. On tullut vähän pehmeämpää laskua käsitöiden maailmaan. Eilen kävin solmiamassa alkusolmut seuraavaa mattoa varten. Katsotaan nyt taas koska ehtii kutomaan, mutta ompahan sielä valmiina odottamassa. Muuten olenkin sitten leikellyt kuteita.Leikkuuhommaa voi tehdä sopivasti osissa ja pätkissä, just silloin kun vähän jotain jaksaa. Se sopii hyvin tälläiseen kevätsiivousvimmaan. Nyt on tarve saada kaapeista tavaraa pois. Tässä on kerillä pussilakanoita, verhoja ja vanhaa trikoopaitaa. 

Joitan pieniä hommeleita olen myös saattanut alulle, mutta saa nähdä koska jaksan tehdä loppuun. Samaan siivousvimmaan luen pul kankaista eroon pääsemisen. Aloitin tekemään kolmea nb kokoista vaippaa. Isompiin vaippoihin ei riitä enää materiaalia, mutta en halua noita pulleja säästääkään. Teen vaipoiksi, katsotaan sitten kuka niitä joskus käyttää. Pelkkinä kangaspaloina niillä tuskin suuresti käyttöä on. Kuvassa vaipat kasalla. Parempi esittely seuraa sitten joskus, kun saan ne valmiiksi.


Sain myös revittyä kankaan pikkusolun huoneen uusia verhoja varten. Verhojen tekeminen jäikin sitten toistaiseksi siihen. En jaksanut kaivaa silitysrautaa esiin... Onneksi kevät/kesä on näköjään peruttu, eli tällä kaappien siivouksen valmistumisellakaan ei ole niin kova kiire.

Tekemättömien listalla on tällä hetkellä siis ainakin:
- 3 vaippaa
- lastenhuoneen verhot
- kirjottu pöytäliina
- ruokahuoneen verhojen vaihto
- yhden kirjotun pöytäliinan korjaus
- kuteiden leikkuuta

Eipä niitä nyt ihan hirveästi... Joitan vaatteita pitäis myös tehdä pikkusolulle, kun se on vissiin venähtänyt tässä hiljattain. Kaikki vaatteet alkaa olla pieniä, mitä nyt on käytössä. Se on nyt reissun jälkeen myös alkanut taistella illalla nukkumaanmenon kanssa. Nytkin on jo hetken huudellut sängystä. Ennen reissua ja reissussa meni ihan kiltisti nukkumaan kun heitti sänkyyn. Pitänee mennä kohta silittämään tai ainakin palauttaa vaakatasoon...

Ai niin, olen saanut uuden lukijankin! Tervetuloa! Ilahduin kovasti :)2 kommenttia:

  1. Mulla olis kans kauheesti ommeltavvaa. Mut mikä siinä on, etten mää saa lähetettyä sitä saumuriani hualtoon? Laiska mikä laiska.

    Noisa vaipoisa mennee aina kauheesti kangasta haaskoon, kaavat on aina niin hankalan mallisia. Mää miätein, että jos leikkais "vajaita" niistä vaipan pul-osista, sellasia mistä puuttuis ne karkeitten tarrojen siivekkeet. Ne vois leikata erikseen ja ommella kii sillai että se pul-kangas olis "kokonainen". Ei se varmaan niiden siivekkeiden kohdalta vuotais vaikka siinä oliski sauma, se kun tulis johonki kylkeen eikä siinä olis ees imua alla. En tiiä ymmärsiks sää tosta mittään, mut ainaki sillai sais pienemmistäki pul-paloista isompia vaippoja. Ja sit on tietysti olemasa sitä saumantiivistysnauhaa, vois tehrä vaikka tilkkutäkkityylillä koko vaipan kuaren.

    VastaaPoista
  2. Ymmärsin kyllä. Mä oon tehnyt just noin. Ekat vaipat tein yksistä kappaleista, mutta sen jälkeen oon tehnyt siivekkeet erikseen. Niitäkin on nyt kahta eri mallia. Liikkuvalle ja liikkumattomalle lapselle :D Liikkuvalle lapselle (ne isoimmat tekemäni vaipat) pistin ne kiinnitystarrat vaakatasoon. Toimii paremmin ja tarvii entistä vähemmän kangasta niiden tekemiseen. Meillä ei ainakaan vaipat oo ikinä falskannu ellei niissä ole ollut liian vähän imua. Saumoista ei oo ikinä ollut kiinni.

    VastaaPoista