tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mielihaluja

Mun on pitkän aikaa jo tehny jostain syystä tehny mieli suklaa moussea. En oo ikinä tykänny pahemmin suklaajutuista, esim. suklaajäätelöstä, konvehdeista tms, joskin suklaakakku on kyllä maistunut. En ole myöskään minkään tytisevän fani, johtuen lapsuustraumasta viilin suhteen. Odottelin jokusen viikon josko mielihalu menisi ohi, mutta ei menny. Edelleen teki mieli suklaamoussea. Tänään oli sitten se päivä kun sitä tein. Sain siskoltani lyhyen ja ytimekkään tekstiviestiohjeen.

2 dl kermaa
1 muna
100 g suklaata (suurin osa tummaa, vähän maitosuklaata makeudeksi)

Vaahdota kerma. Vaahdota valkuainen (eri kipossa). Sulata suklaa ja lisää siihen keltuainen. Sekoita suklaa ja kermavaahto. Sekoita varovasti valkuaisvaahto muiden joukkoon. (tekstariohje päättyi tähän) Annostele vaahto astioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Söin tälläisen kupillisen, eikä todellakaan tee enää mieli suklaamoussea. Onneksi kuppeja on jääkaapissa vielä 4... Onneksi en annostellut yhtään isompiin astioihin, vähempikin ois todellakin riittäny. Hyvää se kyllä oli. Ohje ehkä kaipaisi hieman selvennystä joissain kohdin. Keltuaisen lisääminen sulaan suklaaseen aiheutti suklaan välittömän jämähtämisen isoksi paakuksi. Paakun sekoittaminen kermavaahtoon ei ollut lopputulokseltaan ihan silkkisen sileä. Ei ne suklaakököt kyllä haitannukkaan, mutta en tiiä oisko niitä pitäny sielä seassa olla... Helppoa ja sokerihumalaa aiheuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti