tiistai 9. huhtikuuta 2013

Minivaippoja

Nyt sain tehtyä valmiiksi ne kolme pienenpientä kestovaippaa. Oikein hämmästyin kuinka pieniä ne ekat vaipat olikaan... Nyt tuntuu olevan jo isoja möhkäleitä. Tässä niitä nyt sitten on, kaapin täytettä. Kaksi sienikuvioista ja yksi lammaskuvioinen.


Tarra loppui sen verran kesken, että yhden mustan kiinnitystarran jouduin laittamaan. Se kyllä sopii tuohon vaippaan ihan hyvin, ei siinä mitään. Kahdessa vaipassa sisuksena on fleeceä ja yhdessä alelaarin urheilupaitakangasta (joka on osittautunut käytössä ehkä kaikkein parhaaksi). Pikkuvaipoissa fleece on siitä hyvää (siis tää on sitä ohuempaa mikrofleeceä tms) että on paksumpaa kuin urheilupaita, joten tiivistää vähän reisien ympärystää paremmin. 


Maija pisti jossain kommentissa, että voisko kiinnikkeitä tehdä erikseen. Kyllä voi, oon tehnyt niin jo muutaman ekan vaipan jälkeen. Tässä tapauksessa, kun vaipat menee "liikkumattomalle" tapaukselle niin laitoin kiinnitystarrat pystyyn. Ei haittaa, vaikka mahan päällä on taipumaton blokki kangasta. Tällä kertaa siivekkeiden molemmat puolet on pullia, joskus on sisäpuoli ollut samaa kangasta kuin vaipan sisäosakin. Nyt vaan halusin mahdollisimman suuresta määrästä jämäkankaita eroon, joten näillä mentiin tällä kertaa. Erillisillä kiinnitysosilla on myös se hyvä puoli, että niiden ei tarvii välttis olla sitä samaa pullia mitä muu vaippa. Itse asiassa niiden tuskin tarvii olla pullia ollenkaan, koska tulee vaipan päälle... Mutta ne voi siis tehdä mistä vaan jämäpalasta. Lisäksi kangashävikki pienenee huomattavasti kun vaippaan voi leikata vain vähän muotoillun soiron. Ommellessa mietin sitä, kun Maija pohti saumojen tiivistämistä ja tilkkuvaipan tekoa. Tee-se-itse laiskimuksena aloin miettiä josko tiivistys kävis jeesusteipillä. Saattaa kyllä vähän haitata hengittävyyttä eikä ehkä kestä pesuakaan... Voi olla, että tämä jää ajatuksen asteelle.


Huonompana uutisena se, että ompelukoneeni saattaa olla lähellä loppua. Se on alkanu tehdä paljon hyppytikkejä. Osittain se saattaa kyllä olla neulastakin kiinni, mutta pahoin pelkään, että jotain toimenpiteitä asian suhteen on vielä edessä. Tänään alko jo mennä hermo ominaisuuteen. En vaan tiiä pitäiskö ostaa uus kone, ja jos uuteen päätyy niin edelleen halpiskone (jolla on ommeltu kyllä erittäin paljon, että on varmaan hintansa tienannut) vai sitten joku arvokkaampi. Meikäläisellä toi ompeluhomma kuitenkin vähän ailahtelee... En tiedä viitsiikö tuon hintaista konetta huollattaakaan, jos maksaa huolto enemmän kuin kone niin sit vaan kaupasta samanlainen uus halvemmalla. Harmi, että tällästä pitää edes miettiä. Huollon pitäis aina olla halvempaa kuin uuden ostaminen, mutta eipäs monessa tilanteessa ole. Tuotteen teko halpamaissa ja huolto kalliimmissa jne.

Jotta nyt ei ihan tekeminen to do -listalta lopu, niin alotin eilen uuden sukan. Taas oli niin vetämätön olo illalla, etten jaksanut tehdä mitään. Menin kattomaan telkusta elokuvaa, mutta mulla on elokuva adhd eikä siitä meinannu tulla mitään. Mua alkaa heti kyllästyttää kaikki leffat mitä kattelen. Piti hakea kutimet siihen oheen niin sitten sain katottua. Edistyminen näyttää kovin vähäiseltä elokuvan pituuteen nähden, mutta jouduin purkamaan about tuon verran, kun tuli liian isoa. Lanka on 7 veljestä ja oli muistissa nallen silmukkaluvut... Metsään meni, mutta onneksi on peruutusvaihde.


2 kommenttia:

  1. Hyvännäkösiä vaippoja! Mää sain noista inspiraation. Taidan muutella mun sisätaskuvaipan kaavaa AIO:ksi. :-)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että inspiroiduit. Inspis on kiva kaveri kun pitää jotain tehdä. Tulee valmista nopeemmin ja on muutenkin mukavaa :)

    VastaaPoista