sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Salainen ompelus

Taas puskee jotain kevätväsymystä. Kovin on hitaasti valmistunut mitään, vaikka mukamas on ollu jotenkin aikaakin tehdä kaikkea. Noh, ehkä se aika vaan hupenee siihen siivoukseen, ruuanlaittoon, päikkäreihin jne. Sain tehtyä salaisen ompelukseni pingviinikankaasta valmiiksi. Esittelen sen myöhemmin kokonaan, mutta tässä pieni makupala.


Oli kyllä ihme, että sain valmiiksi. Alku meni niin lupaavasti, kun pikkusolu oli hoidossa silloin pe aamuna pari tuntia. Loppua kohden sitten kaikki menikin pieleen. Juurikin tuon osan kanssa, mikä kuvassa näkyy. Ompelukoneeni päätti, että nyt ei sitten tykätä ommella kaksoisneulalla. Eikä siinä vielä kaikki. Meni 3 neulaa rikki peräjälkeen! Piti käydä välillä hakemassa kaupasta lisää. Se jos mikä sapettaa, että ne maksaa eurokankaassa sen about 6 e kappale. Harkitsen nyt ihan tosissaan ompelukoneen vaihtoa. Jos tota tahtia kuluu neulaa niin kohta on jo uuden koneen hinta tienattu... En tiedä uskallanko enää tuplaneulaa tohon laittaa ollenkaan. Tähän asti on ommelu ihan mainiosti, eikä nyt oo tapahtunut mitää mullistavaa, että ois pitäny väkisin vääntää jumiutunutta neulaa pois koneistosta tms. Noh, valmista kuitenkin tuli, itkun ja hammasten kiristelyn kanssa. Saumuri sentään on pelittänyt hienosti. Kop, kop...

Eilen illalla sain valmiiksi tämän jo joku aika sitten aloittamani sukan. Oli kärkikavennusta vaille valmiina odottamassa. Pari siltä vielä puuttuu. Ja myös langan päättelyt. Itse asiassa lanka on vielä kiinni sukassa, kun ei sattunut saksia kohdalle... Nyt ei sit enää neulotuta yhtään, mutta kai sille pitää se pari tässä jossain vaiheessa väkästellä.


Muuten onkin aika sitten mennyt taas tässä touhussa. Kovasti koitan sitä kevätsiivousta saada aikaiseksi.


Se nyt etenee vähän yskähdellen, koska tänään sain taas lisää poistokankaita. Mukana oli tälläiset retroverhot. Näitä en kyllä leikkele. Voi olla, että toisesta tulee kesäksi keittiöön verho ja toisesta vaikka kesäessu grillikokkauksiin. Sillä essulla pitää sitten ehkä olla kuitenkin vain valvontatehtävissä. 

1 kommentti:

  1. Se kyl kummasti lannistaa ko kone katkoo neuloja. Ihanat verhot. :-)

    VastaaPoista