tiistai 29. tammikuuta 2013

Jatkopaloja ja muuta pientä

Yks kaveri sano, että niiden lapsella bodyt on muuten sopivia, mutta ei mee kunnolla kiinni haaroista. Lienee neiti siis kapeaa, mutta pitkää mallia... Kysyi, että josko minulla ois sellasia bodyn jatkopaloja. Ei ollu, mutta lupasin tehdä. Piti joskus tehdä niitä pikkusolunkin käyttöön, mutta oon sit vaan vetäny bodyt väkisin kiinni tai vaihtanu isompaan kokoon. Täytyy sanoa kaverille, että palauttaa sit kun ei enää tarvii, niin on sit valikoimassa, jos vaikka kestoilevat kaksoset sattuu myöhemmin tarviin.


Sain joltain kaverilta jotain tosi käytettyjä bodeja, jotka oli menossa roskiin. Mä leikkasin ne bodyt imuiks ja otin nepparit talteen. Niistä neppareista nyt sit askartelin näitä jatkopaloja. Ei nää nyt oo ulkonäöllä pilattu, mutta lienee käyttötarkotukseensa sopivia. En jaksanu ees vaihtaa saumiriin lankoja, kun se ei viimeaikoina oo käyny kun strömsössä. 5 min hommasta tulee äkkiä tunnin homma... Eniveis, vihreet palat yhdistin leveillä kuminauhoilla. Tämä jatkos sopii tosi pieniin bodeihin jotka ei oo menossa kiinni oikein venyttämälläkään. Sinivalkonen jatko ei jousta ja on aika pieni. Tällä saa sitten kiinni ne bodyt, jotka melkein menee itsekin kiinni, mutta ei ihan. Katsotaan toimiiko. 

Vanhojen bodien hyötykäytössä on sekin hyvä puoli, että nepparit on jo pysyneet pitkän aikaa kiinni -> pysyy varmaan edelleen. Ne on myös yleensä samaa kokoa. Näistä koitin, että ainakin pariin pikkusolun bodiin kävi, ja sopi myös keskenään yhteen. Nepparit saa kyllä rikki jos väkisin painaa liian ison liian pieneen kiinni, mutta pistin varoituksen sanat mukaan.

Tässä nyt minimaalisena projektipäivityksenä niitä eilen ostamiani lankoja. Kaikista tummin violetti tulee huomenna. Ihan en ole täysin tyytyväinen tuohon vasemmanpuoleiseen vihreän sävyyn, mutta se oli kuitenkin lähinnä sitä mitä aivosolulla kuvittelin. Kai se sit valmiina ihan hyvältä näyttää... Toivottavasti pääsen huomenna luomaan loimen. Hyker, hyker... Nää nyt ei ollu suomalaista villaa, vain suomessa värjättyä. Suomalasita villaa ei oikein ollut helposti saatavilla, ei ollut näitä värejä ja olin nämä laskenut jo valmiiksi. Ehkä hifistelen sitten ensi kerralla kotimaista, jos löytyy sopivat värit.


Tänään vähän alottelin puiden nyörityksiä. Periaatteessa kannattais nyörittää vasta loimien jälkeen, kun joutuu kuitenkin ainakin osan avaamaan loimen laiton ajaksi. Mutta, koska tänään ei päässyt loimen kimppuun niin laittelin näitä jo valmiiksi. Iso homma on, kun pitää kaikki nyörit laittaa uutena. Mittausta ja säätöä riittää. Varmasti vielä sittenkin kun loimi on jo paikallaan, mutta ainakin on jotain suuntimaa sitten jo.
2 kommenttia:

  1. Määki oon tehny tollai jatkopaloja. Mulla on blogisa hiano kuva jossa nepparit on molemmat samalla puolla. Huomasin virheen vasta ko yritin laittaa jatketta bodyyn...

    VastaaPoista
  2. Heh, mä osasin ekan tehdä oikein ja sit reteesti vetäsin toiseen nepparit samalle puolelle... Ja taas purkamaan...

    VastaaPoista