keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Projektipäivitys: kangaspuut

Tänään pääsin luomaan loimen. Jahuu! Pahoittelen outoja kuvakulmia. Meinas tulla ahdasta ajoittain... Ihan ekaks jaoin vaaleanvihreän vyyhdin kahteen osaan, koska sitä oli vain yksi ja loin loimen kuitenkin kahdelta päältä. Pääsin kokeilemaan häkkyrääkin, ja hyvin pelittää. Tuon vehkeen nimi on siis kai oikeesti häkkyrä.


Sitten hommiin. Meinasi käydä köpelösti, koska kerinpuut eivät meinanneet mahtua kiinni niille varattuun telineeseen. Onneksi oli kerinpuissa valinnanvaraa ja sain kaksi paikalleen. 


Tässä yli puolen välin. Loin tuota tumman violettia liikaa, vaikka olikin laskunaru mukana. Se meni niin tiukkaan, että ensimmäiset 20 hukkui näkyvistä. Piti sitten sitäkin purkaa, mutta onneksi en ehtinyt vaihtaa väriä ennen kuin huomasin.


Useampi tunti tähän äherrykseen meni. Tässä valmista ja tiuhdat sidottuna.


Alkoi jo epäilyttää värivalinnat, mutta näillä mennään. Hyvä siitä tulee kun sen maalaa... Tuo vihreä ei oikeasti ole niin harmaa kuin miltä kuvassa näyttää. Ensi kerraksi huomio itselle: ota joku toinen avuksi kun otat lointa pois luomapuista. Saattoi tipahtaa koko homma lattialle kun ei ollukaan tarpeeksi käsiä ja jalkoja.


Tähän asti pääsin tänään. Loimen jakamisessa käärinpirtaan meni tovi jos toinenkin. Käärinpirta on todella muinaista perua ja siinä on kyllä noin sentin välit, mutta ne tapit on ainakin puoli senttiä paksut. Jaoin ensin liian harvaan ja sitten liian tiuhaan... Elämä on ja uudestaan tekemällä oppii. Huomenna pääsen sitten ehkä kääräisemään tämän tukille. Pitää keksiä jostain tukille riittävän pitkiä pahvisuikaleita. Tuo pohjukkavarpakin on vasta muutamalla solmulla kiinni, joten sen kiinnittämiseenkin oma aikansa vierähtää. Homma etenee kovin hitaasti, vaikka pitää vaan tehdä jotain solmuja, mutta kun niitä solmuja on aina PALJON. Mutta kyllä tämä vaan on ihan hauskaa hommaa. Kohta pääsee kutomaan!


1 kommentti: