sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kangaspuuprojekti

Edelleen on pää kuvussa, mutta nyt ei ole korva kipeä kiitos pillereiden. Kai sitä levätä pitäis, mutta en mä koko aikaa jaksa maata. Välillä pitää vähän harrastella. Alotan nyt uuden projektiseurannan vähän pidemmälle aherrukselle. Kangaspuut on kaivettu nyt varmaan 10-15 v tauon jälkeen esiin. Raportoin tänne projektin etenemisestä sekä teidän iloksi, että omaksi muistoksi. Sen verran tahmeaa on tämä uudelleen aloitus pitkän ajan jälkeen, että ehkä seuraavalla kerralla näistä kuvista ja jutuista on sitten apua.

Puut on valitettavasti niin isot, että ne ei tällä hetkellä mahdu meille kotiin. Oon jo puhunu Mr. solulle, että jos hankittais kotipihaan harrastekontti, mutta se ei oo vielä suostunu. Puut on siis paikassa x valitettavasti automatkan päässä kotoa. Se asettaa harrastukselle tiettyjä harmittavia suunnitteluvaatimuksia, mutta minkäs teet nyt. Projekti siis tulee etenemään vaihtelevasti, mutta toivottavasti kuitenkin etenee.

Tässä kuvia puiden kokoamisesta. Ihan ei oo tarkotettu yhden ihmisen hommaksi, mutta sain kuin sainkin puut pystyyn. Päätä piti raapia moneen kertaan ja osia haeskella, mutta so far so good.
Polkuset joutuu varmasti vielä irrottamaan kerran jos toisenkin, varsinkin loimien laiton ajaksi, mutta pakko oli kasata koko systeemi, että näkee miten se taas toimiikaan. Näissä puissa ei ole ennen ollut kaikki 4 polkusta käytössä, mutta nyt tulee olemaan. Tässä vaiheessa viritettynä on vasta 2. Ja sitten pikkusolu heräsi päikkäreiltä...


Suurensuuret suunnitelmat. Puut on vähän naftit suunnittelemaani saaliin. Näyttää siltä, että puiden leveys, ja etenkin kaiteen leveys ovat tällä kertaa rajoittavat tekijät. Alkuperäisessä suunnitelmassa loimet tulis pirtaan leveämmälle kuin puiden leveys, joten piti vähän kaventaa työtä. Toivottavasti lopputulos on silti vaivan arvoinen... Ilmoitettu työleveys näillä puilla on metri, mutta pusken sitä niin lähelle 1,1 m kuin vain mahdollista. 

Mr. solun isällä ja äidillä on vanhemmiltaan jääneitä kangaspuita ja kaiken maailman tarvikkeita. Pääsen niitä käpistelemään varmaan tänään. Sieltä löytyy varmasti kaikkea hienoa. Kovasti niitä nauratti, kun sanoin ääneen, että meillä ei ole puolainta, joten ajattelin puolata porakoneella... Jotenkin niin aivosolun tyyliä...

Saalin, tai siis pari nyt kun kerran loimitetaan, ajattelin kutoa. Aivosolun aivosolu on nyt huutanut mustikkaa jo monta päivää, joten mustikan värit on tarkoitus asentaa puihin. Paperisuunnitelma näyttää tältä. Mallina on se koulussa tekemäni saali. Ajattelin, että sovellan sitten kun olen taas oppinut miten tätä hommaa tehdään. Yhtä raitaa piti kaventaa aika reippaasti, että saan homman pirtaan (hih). Hintaa projektille tulee tän hetkisten laskelmien mukaan sellaset aika rapsakat 300 e :( Villa on kallista, mutta joskus harrastuksesta pitää maksaa ja nämä on sentään käyttöön tarkotettuja juttuja. Jos joku keksii jotain muuta hyvää perustelua tuhlata tuo määrä rahaa niin hihkaskaa. Jollain pitää itselle yrittää perustella... Raportoin projektista sitten taas kun homma etenee.


Ai niin, blogini on ilmeisesti saavuttanut niin suuren suosion ja huomion, että kommentteihin on ilmestynyt spämmiä. Jos robottispämmäys (en siis tarkoita maijan kommentteja!) vielä jatkuu, niin sitten joudun ottamaan kommentoinnissa käyttöön jonkun "arvaa kirjaimet" jutun. Toistaiseksi tarkkailen tilannetta.

1 kommentti:

  1. Huamasin kans että oot saanu pari ropottikommenttia. Mullekki tuli edellispäivänä yks. Toivotaan tosiaan, ettei se lissäänny.

    Kysyin anopilta, sillä on mulle kankaspuut. Sitä vaan en sitte tiärä, että mihes ne sais koottua. Tarttee varmaan voittaa lotosa ni sais ostettua ton naapuritalon...

    Kerro juu homman kehityksestä, miälenkiintosta!

    VastaaPoista