torstai 31. tammikuuta 2013

Projektipäivitys:kangaspuut

Taas tätä samaa, nyt ei ole muuta elämää. Tässä hommassa katoaa ajantaju kokonaan ja monta tuntia saa huomaamatta vierähtämään nysvätessä jotain pientä. About tähän siis jäin eilen. Tässä näkyy vähän tuota muinaista käärinpirtaa. Ne väkäset, jotka on menny poikki, on korvattu nauloilla. Jos on... Välissä on vähän isompiakin välejä.


Tuota myttyä piti sitten vetää tukille tänään. Ei menny sekään ihan kun strömsössä... Tilanpuutteen vuoksi en päässyt kovin kauas pitämään loimia. Siitä johtuen (ja myös omasta virheestä) reunimmaiset loimet meni kireämmälle kuin keskimmäiset. Sen tietty huomaa sit vasta kun loimi on jo tukilla. Ei muuta kun uusiks sen mitä saa ja loppu jää. Noh, tukilla se on nyt, katsotaan sitten myöhemmin mitä siitä tulee ja minkälaista.


Sitten piti ruveta niitä niisiä virittämään. Niisin neljään varteen, että saan tehtyä haluamiani sidoksia. (huom. valoisaa ulkona)


Tässä loimet niisittyinä. Piti välillä hakea lisää niisiä, kun ei ihan riittänyt. No, se olikin jo tiedossa, mutta onneksi pienemmissä puissa on samanlaiset ja niitä oli joutilaana. Tässä hommassa menikin sitten jo silmät ristiin ja sormet solmuun. Mutta ompahan tehty. (huom. ulkona pilkkopimeää)


Kaiteeseenkin laiton sain alulle. Aloitin about keskeltä niin ei tarvii toivottavasti niin paljon säätää kaidetta lopuksi sivusuunnassa. Tätä nyt on sitten edessä vielä se reilu 400 lointa... Vierähtää tässäkin vielä tovi jos toinenkin. Ehkä sitä viikonloppuna voisi päästä jo kutomistakin kokeilemaan. Vaikka en tiedä kuinka taas ehtii tätä edistää, kun pikkusolunkin kanssa pitäisi jossain välissä olla. Siitä ei ihan apulaiseksi tähän hommaan vielä ole. 


Tehtävälistalla vielä ennen kutomista mm. kuteen puolaamista, polkusten viritystä ja muutenkin systeemin hienosäätöä esim. nyörien pituuksien osalta. Ja sit tietysti, kun silmät ristissä näitä on tehny, niin virheiden korjausta... Toivottavasti ei menis uusiksi ihan hirveän pitkää pätkää. Ne on sit sen ajan murheita. Eteenpäin, sano mummo lumessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti