torstai 11. huhtikuuta 2013

Lastenvaatteita osa 2

Eilen illalla ja tänään on saumuri ja ompelukone käyneet kuumina. Uusien ostovaatteiden takia iski inspiraatio tehdä itsekin. Piirtelin omat kaavat vähän sen perustella, mistä ominaisuuksista tykkäsin ostetuissa vaatteissa. Tästä ekasta tunikasta/hameesta piti tulla nyt käyttöön sopiva, mutta siitä tulikin reilusti iso. Mun kaavat ei ikinä osu kerralla kohdalleen, mutta onneks sentään liian iso, se mahtuu sit vähän päästä. Kirahvikuosi on aika veikeä tässä hameessa. Pääntien ja hihojen resorit on tummaa ruskeaa.


Halusin tehdä tähän riittävän ison pääntien, ettei tarttis ihan pinkeänä aina vetää naaman yli. Eka versio oli aivan liian tiukka, mutta tokalla tuli sopiva. Mä oon taas kehittyny näköjään tässäkin hommassa. Sain tehtyä ihan sairaan siistin kanttauksen pääntiehen. Kattokaa ny, ihan ku massatuotantoa ois. Toi kirahvin häntä tossa reunassa on ihan hauska sattuma. Jos mulla ois kokonainen pakallinen kaikkia kankaita niin vois ehkä kohdistuksiakin vähän miettiä, mutta kun ei oo niin otetaan siitä mistä saa ja niin paljon kun riittää.


Tässä vähän kaula-aukkovertailua ostettujen vaatteiden kanssa. Iso tuli, mutta just menee sopivasti pään läpi.


Innostuin onnistumisestani ihan suunnattomasti ja heti piti leikata kankaat uuteen paitaan. Tää on samalla kaavalla, mutta vähän hihoista ja paljon helmasta lyhennettynä. Tää oli jo tänään käytössä, kun tämän koko sattui juuri kohdalleen. Kangas on Nosh organicsin orgaanista puuvillaa, jonka kyllä ostin ainoastaan kuosin perusteella. Ostin sen trikoona, ja kai se sitä onkin, mutta ei veny juuri lainkaan. Muut kuviokankaat venyy paljonkin. Menoa venymättömyys ei haitannut. Tuli sopivan iso tosta alaosasta, ettei mene ryppyyn vaan valahtaa aina housujen päälle itsestään. 


Kokeilin toisenlaista kaulusmallia tähän, ja sekin onnistui tosi hyvin. Laitan vinonauhasta lappuja itsetehtyihin vaatteisiin siksi, että niistä erottaa helpommin takapuolen. Kirjottelen niihin permanent tussilla koon, sitten kun se on suunnilleen selvillä. On kestänyt pesussa ihan hyvin ja tietää jatkossakin minkä kokoiselle menee. Ajattelin, että tästä ois tullu tyttömäisempi noilla punasilla resoreilla, mutta ihan unisex tästä tulikin. Kiva juttu, ja kun on vielä paita eikä hame niin on oikeesti unisex.


Samoilla vauhdeilla tänään vielä jatkui ompelutalkoot. Tästä pupukankaasta tein itelleni pipon jo aikasemmin, ja kangasta oli juuri sopivasti vielä jäljellä tähän tunikaan. Tästä yritin tehdä saman kokoisen kuin sukellusvenepaidasta, mutta pidemmällä helmalla. Testaaminen jäi vielä tulevaisuuteen, mutta näytti valmiina ainakin sopivalta. Pienempi kuin kirahvikuosinen hame. Sattui kaikissa tekeleissä laatikosta löytyneet resorien värit aika hyvin kohdalleen. Tässä hameessa pääntien resori on samalla tavalla kuin sukellusvenepaidassa, joskaan ei ihan yhtä virheettömästi. Tuli heti vauhtia liikaa, kun kerran onnistu hyvin...


Katotaan nyt tarviiko vielä tehdä paitoja. Seuraavaks ehkä sit housuja... Paitaa kyllä huutais ainakin yks raidallinen vanha kasarikangas, mutta katsotaan tuota vaatepinoa vähän ensin. Oli vaihteeks tosi kiva ommella, kun tuotokset valmistu nopeesti ja tuli oikeesti käyttökelposta. Taputan itseäni selkään...

Lauantaina aamupäivällä pitäis muistaa mennä kattomaan MLLn kirppis, kun on lähes naapurissa.

3 kommenttia:

  1. Tosi hianoja päänteitä oot tehny! Se on vaikeeta saara ne siististi.
    Hmm, ehkä arvaanki millä paikkakunnalla asut. Paitsi jos monikin MLL järkkää huomenna kirppiksiä. :-)

    VastaaPoista
  2. Niin sitä vaan sattumalta paljastelee asioita :) En todellakaan oo kokenut kirppiskävijä, joten muiden kirppiksistä en tiiä mitään. Ajattelin nyt mennä kattoon millasta tavaraa on tarjolla, vaikka tällähetkellä suurempia tarpeita ei ookkaan (tai en ainakaan tiedä olevan, se ehkä muuttuu kun näkee jotain).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et ota pikkusolua mukaan, piirrä sen jalkapohja pahville ja leikkaa irti. Helpompi ostaa kenkiä jos jottain kivvaa löytyy. :-)

      Poista