perjantai 25. syyskuuta 2015

Leppishousut - Lady Bug Pants

Tänään aamulla, kun pikkusolu oli lähdössä päikkyyn, ilmeni, että sillä ei oo YHTÄÄN puhtaita varahousuja. Yhdet melkeinpuhtaat saatiin jalkaan ja pikkuveljelle jo siirretyt pöksyt päätyi varahousuiksi. Mun listalla keikkui numerolla 14 parit valmiiksleikatut housut. Tänään sain sitte itteäni niskasta kiinni ja surauttelin ne. Että olis sit ees iltapäivällä puhtaat housut...

This mornig as my daughter was getting ready to leave for daycare I noticed that she didn't have a single pair of clean spare pants. At least she got one pair (that was fairly clean) to put on, but I had to take back some pants that were already given to our second child... My WIP list included 2 pairs of pants that were already cut. So, finally this morning I got round to sewing them together. At least she had clean clothes to come home to...

Ihan vaan parit perushousut. Mulla ei ollu punasta resoria, joten laitoin tummanpunasiin housuihin mustaa. Nää on aika tiukat, mutta koska kangas joustaa niin ei haittaa.

Ta-daa. Just some basic pants. I didn't have red ribbing, so I used black instead. These are quite tight, but they are stretchy so it's fine.


Yks pikkusolun lempi elukas on leppäkerttu. Kun kattelin tota punasta ja mustaa niin mun oli aivan pakko laittaa muutama pilkku takapuolelle. 

One of my daughter's favorite animals is a ladybug. So when I saw the black and red combination I just couldn't help myself. I had to add some dots on the backside. 


Sitten kun vihdoin päästiin kotiin ja pyysin pikkusolua kokeilemaan uusia housuja (että osuko taas lähellekään koon kanssa jne) niin eihän se niitä pinkkejä edes halunnu kokeilla. Sen ilme kyllä pelasti taas meikäläisen koko viikon ja ehkä koko vaateompeluharrastuksen. Ompelin noita pilkkuja vähän jopa huonolla omallatunnolla, kun jotenkin iski syyllisyys siitä, että puen lastani ihan pöhkösti. Mutta sitten kun näin ne kirkkaat silmät niin taas palautu mieleen, että niin, se on laps. Vajaa neljä vuotta. Se tykkää tollasesta. Ihan oikeesti. Se ei halunnu ottaa niitä housuja pois koko iltana.

When we finally got home I asked her to try on the new pants (to see if they were even remotely the right size etc). When she saw these bug pants she didn't give a damn about the pink ones. Here face just made my whole week and probably saved my garment sewing hobby. I felt kind of guilty sewing on those spots, cuz I felt I was dressing my child kinda goofy. But when I saw her eyes light up I was again reminded that she's a kid. Not even 4 years old yet. She likes this kind of stuff. Really. She didn't want to take off her new pants at all.


Saattaa olla, että joudun lisäämään resorin vyötärölle, kun housut vähän valuu, mutta katsotaan nyt kun on vähän käytössä venyneet. 

I might have to add ribbing to the waist to make them a little higher, since the pants don't stay up properly, but I'll have to see once she has had some time to break them in.

Erinomaista perjantai-iltaa - Happy Friday!

2 kommenttia:

  1. Cute pants! I especially love the ladybug spots :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmaan nuo ovat aivan ihanat housut sellaisen mielestä, joka tykkää leppäkertuista! Voi miten kiva, että lapsesi ilahtui ja noin pienellä vaivalla!

    VastaaPoista