lauantai 19. syyskuuta 2015

Mä vaan ihan äkkiä teen - sadesuoja

Me hankittiin vähän aikaa sitten isompi peräkärry muksuille pyörän perään. En tilannu siihen sadesuojaa, koska ajattelin kankaan kestävän vähän sadetta. Käytössä tämä on osoittautunut hyvinkin vääräksi luuloksi. Siispä Eurokankaan palalaarista ulkoilukangasta vitosella ja ompelukone laulamaan. Ongelmana ainakin tähän mennessä on ollut se, että katon ompeleista ja harvasta kankaasta tihkuu vettä läpi. Sen takia sadesuoja on nyt vaan katon peittävä. En myöskään halunnut peittää kaikkia ikkunoita sivulle, koska sieltä muksut näkee parhaiten maisemia.

Suoja on tehty noin 1,5 m pätkästä noin 85 cm leveää pinnoitettua ulkoilukangasta. Pyöristin kulmat ja ompelin ympäri kuminauhakujan. Oli muuten maailman vaikein kuja pujottaa sitä nauhaa! Ens kerralla pitää muistaa saman tien ommella se kumppari reunaan kiini. Pinnoite on niin tahmeaa, että hakaneula ei menannu millään kulkea läpi. Sormet verillä voittoon ja ta daa. Kun kärry on parkissa, suojan voi vetää etuluukun yli.


Tai jos jostain syystä haluaa blokata muksuilta hapen lisäksi myös näkymät niin tämä on hyvä vaihtoehto.


Suojaa voi pitää myös näin, jolloin kärrystä näkee ulos, mutta katto ja takaluukku ovat sateelta suojassa.


Tai jos haluaa käyttää kärryä työntöversiona ja suojata takaluukun kunnolla niin tämäkin on vaihtoehto. Kappas, lattialla on juustoa. Lavastettu kuva lapsiperheen kodista.


Viimeinen versio edestäpäin näyttää tältä.


En vielä tiedä pysyykö tämä hurjassa vauhdissa hyvin paikoillaan, mutta pitänee parille ekalle retkelle laittaa joku tumppunipsu varmistamaan, että suoja tulee mukana kotiin asti. Ei muuta kun kovaa ajoo.

4 kommenttia:

 1. Näppärä! Pakko kysyä, saako noita pyörän suojia kaupasta? Itse tein 29 vuotta sitten tuollaisia esikoisen vaunuihin enkä tiennyt että niitä voisi saada valmiinakin. Tai silloin niitä ei varmaankaan ollut.

  VastaaPoista
 2. Tähän kärryyn olis saanu kokonaan peittävän sadesuojan 20 e:lla. En kuitenkaan viitti sitä erikseen lähteä tilaamaan, varsinkin kun tällä nyt pärjätään. Lastenvaunuihin taitaa saada ihan prismastakin. Meidän vauvanvaunujen suoja oli tähän liian pieni, siksi tein tälle oman.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi epätarkka kysymys, tarkoitin pyörien/renkaiden päälle tulevia suojia :D

  VastaaPoista
 4. Jaa, taisi olla mulla ymmärryksessä vikaa näin kun jälkeenpäin katson kommenttiasi. En ole renkaansuojiin törmännyt missään. Nämä kuitukankaiset tulivat kärryn mukana. Varmaan kuljetussyistä, mutta säästin ne juuri siksi jos kärryä pitää tuda sisään tai kuljettaa autolla...

  VastaaPoista