torstai 18. lokakuuta 2012

Arkistojen aarteita

Pikkusolu tekee taas hampaita ja on nuhassa yhtä aikaa. Ei ole paljon kirjotuttanut iltaisin, kun omat unet jää vajaiksi ja päivätkin menee kitinää kuunnellessa. Onneksi seuraava hammas on jo lähes puhjennut ja nuhakin helpottamaan päin. Ehtii vähän taas stimuloida aivosoluakin.

Komppasin eilen hyllykköäni ja koitin järjestää asioita paremmin. En tiedä onnistuiko järjestely, mutta kaikkea hauskaa löytyi kätköistä. Löysin aivosolun isän äidin kätköistä pelastamani virkkauskirjat. Kirjat on vuodelta 1980 ja sen kyllä huomaa. Hih.


Löysin myös tälläisen väitösonnittelukortin. Ja koska parhaat ideat on aina jostain pöllitty, niin aion hyödyntää tätäkin. Löysin jo virkkauskirjoista pari mallia mitä aion kokeilla pikapuoliin. Ettei nyt ihan sentään plagioinniksi menisi niin en ensimmäisenä kopioi virkkauskuviota.


Alla olevista kuvista jotain soveltaen saa varmasti sovitettua korttipohjaan. Virkkaus onkin viime aikoina jäänyt vähemmälle vaikka opettelin virkkaamaan jo 6-vuotiaana. Yhden patalapun jälkeen siirryin suoraa pyyhepitseihin ja niitä onkin tullut tehtyä. Nykyään on vaan vähän sellainen fiilis, että ei ihan joka pyyhkeen reunaan niitä halua... Pitsipöytäliinatkin on kovin mummoa tähän hätään, mutta ehkä se strömsö fiilis vielä joskus pulpahtaa pintaan. Sitä varten nuo kirjatkin pelastin.Oli näissä kirjoissa sitten jotain ihan kaameitakin juttuja, kuten nämä vessan "koristeet". Näitä ei kyllä ainakaan tule aivosolun huushollissa näkymään.


Seuraavaa ei voi millään kutsua arkiston aarteeksi, vaan ennemmin postilaatikon pöllähdykseksi. Tuli Ikean joulukuvasto. Nyt se on sitten tääläkin virallisesti todistettu (on sen jo ehkä aikaisemminkin huomannut, kun värkkäilen joulujuttuja jo nyt), mutta aivosolu on jouluhörhö. Enivei, kuvastossa näytti olevan jonkun verran askarteluun soveltuvaa kamaa, kuten nauhoja ja papereita. Tosi harmi, että Mr. solun pitää mennä hakemaan johtokourua juuri Ikeasta... Taidan liittyä seuraan ja käydä tutustumassa jouluosastoon paremmin.

Siinä lehdessä oli mm. tälläinen kassikalenteri. Jos pikkusolu ymmärtäisi vielä mistään mitään niin tekisin sille tuollaisen jouluksi. Pitäisi kyllä keksiä mitä noihin kasseihin laittaa, kun ei viittis mitään karkkia syöttää. Noh, katsotaan myöhemmin, josko se kiinnostuisi jostain harrastuksesta tms, jota voisi hyödyntää kassiylläreinä. Näyttää olevan myös peltisiä piparirasioita. Oon jo pitkään halunnut jonkinlaista peltirasiaa. En oikein tiedä edes mitä sinne laittaisi, mutta sellainen tarve vaan on ollut. Olen ajatellut, että sen pitäisi olla käytetty. Siis sellainen missä on ollut jotain keksejä tms. Ei vaan ole tullut ostettua mitään keksejä rasioissa. Nämä rasiat näyttävät vaan niin kivoilta, että saatan sortua ostamaan ihan uuden ja tyhjän. Laitan sinne sitten vaikka niitä pipareita, ässiä ja muita joulun herkkuja. Nyt on pakko mennä etsimään jotain jämälankaa ja kokeilla tota virkkaushommaa heti nyt.
1 kommentti:

  1. Mun mielestä noi vessankoristeet on mahtavat! Tosin virkattu pytynsuojus on kaukana hygieenisestä. :-D

    VastaaPoista