maanantai 8. lokakuuta 2012

Monet on suunnitelmat

Oltiin tänään taas pikkusolun kanssa perhetuvalla. Tuvan tädit kysyivät josko pitäisin joskus tupalaisille askartelutuokion. Tokihan minä sellaisen pidän. Suunniteltiin niin, että vedän sytykeruusujen tekoa eräänä kauniina iltana iltatuvalla. Pistin heti pystyyn keräyksen mm. munakennoille, kaameille kynttilöille (joita ei ikinä tule poltettua) ja tomaatti & vinkkurasioille. Katsotaan miten ihmiset suhtautuvat roskan luovutukseen parempaan käyttöön. Voi olla, että tupa kohta hukkuu materiaaleihin. Heti tuli ideoita pariksikin askartelukerraksi, mutta sytykeruusut siis ensin. Voi olla, että lähempänä joulua sitten jotain paketointiin liittyvää... Kasseja ja laatikoita jne.

On kiva, että elämässä on taas jokin sosiaalinenkin tarkoitus. Ja kiva odottaa ja oikeasti suunnitella jotain päivää. Tästä stimuloituneena aivosolu suorastaan tulvii ideoita. Laitan ne tänne itsellenikin ylös niin voin sitten myöhemmin käydä katsomassa mitä kaikkea tuli mieleen.

Ovikransseja. Mr. solun äiti oli lainannut kirjan, jossa oli jos jonkinlaista askartelua luonnon materiaaleista. Itseä kiinnostavimmat tekeleet olivat ovikranssit lumimarjoista ja ruusunmarjoista. Nyt olenkin kolunnut lähitienoita lumimarjapuskia tähyillen. Pari on jo tiedossa, mutta kovin huonosti on marjaa. Täytyy vähän kysellä josko jonkun puutarhasta löytyisi kynittävää. Ruusunmarjoja tulee ihan omasta takaa, kunhan vaan ehtivät punastua. Nämä olin jo ehtinyt taas unohtaa, mutta mieleen ponnahtaneena ovat nyt täälä muistissa.

Jääaskartelua. Heti kun tulee pakkasta niin alkaa jäälyhtyjen luvattu aika. Ämpärissä on ihan kiva tehdä niitä isoja, mutta niiden jäätyminen pikkupakkasella kestää kauan. Jos laittaa vettä ilmapalloon tai vesi-ilmapalloon saa pikkulyhtyjä. Niitäkään ei saa jäädyttää umpeen. Tulee varmaan hienoja. Jääkoristeita voi tehdä jäädyttämällä vettä tuikkujen alustoissa (niitä pieniä alumiinisia kippoja) ja laittamalla narun useamman kipon kautta. Tulee hieno roikkuva koriste. Sitten voisi hullutella joillain elintarvikeväreillä ja tehdä värillisiä pikkukiekkoja naruun. Lapsetkin voisi tykätä tästä, eikä ole kovin vaikeaa.

Ulkotulia. Olen säästänyt sulattamistani kynttilöistä sydämet mahdollista myöhempää käyttöä varten. Tuli mieleen, että niitä voisi käyttää ulkotulien tekemiseen. Sopivan kipon saisi tölkistä, Viron serkusta tietenkin, koska kotimaiset viedään palautukseen.

Aijai, aivosolu taas suorastaan hykertelee innosta.

Loppukevennyksenä: Flamingonkukkani kukkii parin vuoden tauon jälkeen. Yllätyin iloisesti toissapäivänä kun huomasin. Pieniä, mutta kauniita. Onneksi en heittänyt kukkaa menemään, vaikka hiljaiseloa elelikin pitkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti