lauantai 20. lokakuuta 2012

Koristeita kransseihin

Nyt on ollut taas aivan kamala askarteluvimma päällä. Päivä alkoi kangaskauppavierailulla. Sinne ei ollut tullut mitään uutta kivaa, joten piti tyytyä vanhaan. Ostin metrin punaista pilvitrikoota... Saa pikkusolulle housuja (tai leggingsejä whatevs), kun kaikki muut on pesussa.

Suunnitelmissa on tehdä jokunen joulukranssi. Itse kransseista myöhemmin, mutta tänään oli koristeiden haalintapäivä. Neulottuja joulupalloja tulee varmasti ainakin osaan. Kaapin kätköistä taas bongailin joulukangasta. Punaiset vanhat verhot, joissa on kultaisia sydämiä ja valkoiset, sydänkuvioiset myöskin vanhat verhokankaat. Toki näitä samoja koristeita voi käyttää kukka-asetelmiin.Punaisessa kankaassa oli painettuna isohkoja sydämiä kukkasen muotoon. Leikkasin yksittäisiä sydämiä irti, paritin valkopohjaisen kankaan kanssa ja täytin vanulla. Tuloksena 3 roikkuvaa sydänkoristetta. Kankaista sai helposti kaksipuoleista koristenauhaa kun leikkasi päärmeet irti sellaisenaan. Niistä saa hyvin koristeita kransseihin tai vaikka rusetteja kukka-asetelmiin. Nauhoja tarvitaan aina.

Seuraavaksi aloin toteuttaa jo hetken hautunutta kortti-ideaa. Piparimuotti mallina leikkelin huovasta palaset. Ompelin ne yhteen solmupistoja käyttäen. Alkoi näyttää niin hienolta, että laitoin ensimmäiseen tekeleeseen narun. Joskus joku juttu vaan onnistuu paljon paremmin kuin ajattelee, ja tämä oli yksi sellainen kerta. Ensimmäinen koriste saa jäädä pikkusolun ekaksi joulukoristeeksi. Roikkuva malli on samanlainen myös kääntöpuolelta, eli reunoissa on molemmin puolin solmuja. 

Piparikoristeita piti sitten tehdä vielä lisääkin. Pari tein ilman narua, ne ovat menossa varmaan myös joulukranssin koristeeksi. Yhden tein vielä narun kanssa ja tein siitä kortin. Kranssipipareihin jaksoin tehdä solmuommelta vain yhdelle puolelle.


Tästä tulikin oikein kunnon muhku 3D kortti. Täytyy varmaan antaa ihan vastaanottajan käteen, kun en tiedä miten selviäisi postin käsittelyssä. Piparikoristeen saa irrotettua ja sen voi laittaa vaikka kuuseen. Koriste on kiinni kortissa miesten kauluspaitojen mukana tulevan neulan avulla. Ne on kovin huonoja nuppineuloja, joten  nyt löytyi parempi käyttötarkoitus. Pahvin reunan vielä rei'itin kukkakuvioleikkurilla (kukka sattuu olemaan juuri piparin muotoinen). Sisälle vielä valkoinen paperi ja johan on wau efekti valmis. Tosi hieno tuli vaikka ite sanonkin. Näitä saattaa syntyä vielä muitakin kuvioita. Esim. kuusi ja sydänmuotit löytyy laatikosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti