lauantai 6. lokakuuta 2012

Vauvalahjoja

Tänään mennään pikkusolun kanssa moikkaamaan serkkuja ja pikkuserkkuja (?). Vastassa on kaksi vauvaa, yksi vähän isompi lapsi, ja muutama jo teiniksi ehtinyt. Pienimmille tapauksille tein vietäväksi ruokalaput, ja vähän isommalle tyttöselle menee pinkki pipo. Teinit saavat nyt pärjätä ilman lahjuksia.

Meillä kotona olen ainakin huomannut, että äitiyspakkauksen ruokalappu on aivan liian iso pienelle lapselle, eikä sitä saa riittävän kireälle. Aivosolu on siis värkkäillyt pikkuslolulle jos jonkinlaista ruokalappua. Nyt on vuorotellen käytössä pul laput ja farkkulaput. Aivosolun kangaskätköissä lojui pitkän aikaa rikkinäisiä farkkuja odottamassa uutta tulemista. Sitten näin jollain farkkukankaasta tehdyn ruokalapun, ja päätin kierrättää farkut parempaan käyttöön. Ei niitä rikkinäisinä kuitenkaan olisi enää voinut käyttää oikein mihinkään. Muutamat oli halki persauksista oikein kunnolla.

Kotikäytössä meillä on yksinkertaisia farkkuruokalappuja. Jossain vaiheessa piti kuitenkin kierrättää jotain flanellipaitaa ja muita miesten kauluspaitoja. Tein niistä sitten toisen puolen ruokalappuihin. Mr. solu huomasi yks päivä, että näitä lappujahan voi pitää kummin päin vaan, kun kääntää ruokataskun toiselle puolelle. Itse en ollut sellaista edes ajatellut, mutta hieno idea. Nyt voi olla farkkupuolella kotona, tai sitten enemmän diplomi-insinööri vaikka vieraissa. Näitä nyt on sitten kotona vino pino kun tein kaikista farkuista samalla mahdollisimman monta ruokalappua. Onneksi on tuttavapiirissä pieniä ihmisiä, joille niitä voi lahjoittaa... Tein näihin tosi pienen pääntien, että oikeiasti suojaa vaatteita kaulasta asti.Sitten pihalta löytyi puusta vielä tälläisiäkin. Kypsyiväthän ne viimein... Varmaan syöntiin ja marmeladiksi/soseeksi päätyvät. Tänä vuonna ei onneksi ollut ihan niin valtavaa määrää kuin parina viime vuonna. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti