lauantai 27. lokakuuta 2012

"Puu"töitä

Aivosolulle tulee harvemmin vastaa sellaista käsityölajia, jota ei jotenkin saisi haltuun. Yleensä on jo valmiiksi sellainen fiilis, että kyllä se tästä. Viime keväänä tuli vastaan poikkeus. Hirveässä pajutyövimmassa käytiin hakemassa pajuja ja kuorittiin niitä hiki hatussa. Sitten kun piti niistä jotain kippoa tehdä niin meinasi kyllä hermot mennä. Pystyn kyllä puutöihin remontin yhteydessä. Esim. koristelistoitus jiireineen ja saunan panelointi, lauteiden väkerrys ja jakkaran teko eivät tuota suuria ongelmia. Mutta pajut... ei taida korinteko olla aivosolun hommaa. Luulin, että poltin koko pajukasan, mutta löysin sen puuvajasta tässä syystöiden yhteydessä. Onneksi en hävittänyt.


Ihan hyvä kasa löytyi kuorittuja pajunvitsoja. Oli vissiin niin kostea kesä, että vitsat tuntuivat oikein mukavan nihkeiltä. Niistä sai kohtuu helposti pyöriteltyä ison ympyrän. Ajattelin sitten "hävittää" nämä tekemällä kransseja. Pienempi kranssi oli jo vähän liian pieni, siinä aika monta vitsaa katkesi. Kai näitäkin olisi jotenkin pitänyt esikäsitellä ennen askartelua, esim. liottamalla, mutta enpä jaksanut.


Tälläiset rinkulat olen saanut aikaan tähän mennessä. Materiaalia on vielä varmaan yhteen kranssipohjaan, ellei vitsat ole pahasti jäätyneet rapsakoiksi. Nämä pitäisi nyt jossain vaiheessa ennen joulua ehtiä koristelemaan.

"Puu"töiden jatkona eilen askartelin tuohesta. Illalla laitettiin takkaan tuli ja siinä samalla repelin koivuista tuohta sytykkeeksi. Tuli niin isoja palasia, että ajattelin koikeilla mitä niistä saisi aikaan. Tein muutaman tuohisydämen korinpohjasysteemillä. Niitä samoja nostalgiasydämiä mitä jo aikaisemmin tein paperista... Ihan hauskan näkösiä näistä tuli, vaikka kontrasti ei ole kovin suuri palasten välillä.


Ai niin, viimeisimmällä lasirouheella päällystetyllä tuikkulyhdyllä oli menossa ulkoilma ja tulitestit, mutta tänä aamuna naapurin karannut piski pölli sen. Pitää siis tehdä uusi ja testata uudestaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti